Open Water

Open Water

Contact Info:
N.O.W. Dive at UTD Scuba Diving (Training Facilty)
Company: Unified Team Diving
Email: info@nowdive.dk

Instructor: Ben Bos
Email: ben@nowdive.dk

Open Water


By: N.O.W. Dive at UTD Scuba Diving (Training Facilty)
Instructor: Ben Bos
Region: Scandinavia
Where: Rødkildevej 1, Vejle
Event by Appointment: This course is only for the students of Rødkilde gymnasium in Denmark. contact us for other courses.


Event arranged by appointment.

This course is only for the students of Rødkilde gymnasium in Denmark. contact us for other courses.

 

Et godt open water diver kursus starter med et godt fundament.

På et UTD Open Water Diver kursus lærer vi dig den essentielle viden og de grundlæggende færdigheder som du skal have når du begynder med dykning.
Som ny dykker er det vigtigt at du danner et godt fundament hvorpå du kan bygge videre. Så under kurset fokuserer vi fra starten på de rigtige teknikker og holdninger til dykning. Du vil lære teknikker og teorier du aldrig skal lære om eller ikke kan anvende senere. 

Alle dyk på kurset er rigtige dyk

Vi hos N.O.W. Dive, er overbevist om at vi kan producere bedre dykkere ved at tage dem med på rigtige dyk, i stedet for at knæle på bunden og følge en tjekliste. Alle de dyk vi laver er ”rigtige” dyk det vil sige at du som elev er med i planen og sammen gennemgår vi alle trin når vi planlægger dine dyk på kurset. Så du lærer de nødvendige færdigheder, netop ved at bruge dem. 

Videoen hjælper dig

Det hele skær under skarp opsyn af din instruktør som filmer dig og dit team, og kan coache dig på dine teknikker og beslutninger. Ved hjælp af de såkaldte video de-briefings har du mulighed for at se dig selv i aktion og dermed få en bedre udbytte af vores coaching.

Inden du kommer i vandet skal du igennem dykker teori hvor du lærer alt om; elementet, dykkerudstyr, planlægning, fare og teamdykning. Efter din online hjemmestudie gennemgår vi nogle emner i vores klasselokaler så alle er 100% med. Når du er igennem teori øver vi alle de færdigheder ved hjælp af ” DRY-RUNS”. Det betyder at du øver dig i teknikker som finnespark og luft deling i det tørre element, så instruktøren kan give dig tips og tricks uden at vi er underlagt de begrænsninger vi har når vi er under vandet. 

Når du dykker betyder vejrtrækning alt

Derefter får du 6 timer i en pool fordelt over to gange, hvor du får rige muligheder til at øve de færdigheder under kontrollerede forhold. Det der gør os lidt speciel er at vi aldrig komme til at knæle på bunden. Du vil lære de vejrtrækningsteknikker der skal til, så det er dig der er i fuld kontrol i stedet for at udstyret styrer dig ☺. Så den første gang i poolen bruger vi på at lære dig at trække vejret, og vigtigheden i vejtrækningskontrol. Vi siger altid lidt for sjovt at ”det er vejrtrækning der giver dig opdriftskontrol, at det også holder dig i live er blot en bisag”.

Når du har været igennem din pool træning og sammen med din instruktør har besluttet at du er klar til dine dyk i open vand, laver du i alt 4 dyk i havet eller sø. Her vil du under opsyn af din instruktør planlægge og fuldføre 4 dyk, som vil blive afbrudt med adskillige øvelser som du stiftet bekendtskab med i /under de dry-runs og i poolen.

Resultatet er et dykkercertifikat som du har fortjent

Resultatet er, at du bliver en selvsikker dykker som stoler på sine evner til at planlægge og fuldføre dyk indenfor sine grænser.
Efter kurset er du certificeret og i stand til at lave dyk til 18meter sammen med en certificeret makker. Certifikatet gælder resten af dit liv og er anerkendt over hele verden.

Hvordan foregår et UTD Open Water Diver Kursus?

Efter din tilmelding hjælper vi dig med at oprette en profil på www.utdscubadiving.com hvor du kan købe dine materialer. Her kan du bagefter få adgang til dem og se alle de presentationer og videoer som du skal bruge til at forberede dig til kurset. Vi har også lavet en UTD Essentials playliste på vores YOUTUBE kanal NOWDIVE TV hvor du kan se supplerende materialer som er GRATIS. På dine teori undervisninger gennemgår vi alt teorimaterialer og uddybbe det du har forberedt dig med hjemmefra. Derfor er det vigtig at være godt forberedt så får du mest ud af dine kursus timer. Du vil i en pool bliver introduceret for de basale færdighedder du har brug for når du skal lære at dykke.

Hvilke krav stiller der til mig?

Det forventes at du er almindelig fortroligt med at være i vandet og at du kan svømme. Du skal have en almindelig kondition. Du kan downloade dette dokument Medisk Erklæring som skal udfyldes og medbringes på første dag. Hvis nogle spørgsmål besvares med et JA skal du få en læge til at skrive under på at du må dykke. Ellers skal du blot sørge for at du er veludvilet på kursus dagene og være klar på at have det sjovt. Hvis du er lidt nervøs eller spændt er det helt almindelig. Sådan skal det være :-)


Det kæves også at du er velforberedt, det gavner dig og du vil få mere ud af dit kursus. Hvis du ikke er forberedt kan det blive nødvendigt at tilbøbe flere lektioner. Vi har lavet en vejledning som du bør læse og følge.

Du kan downloade de vigtige dokumenter her:

Vi har selfølgelig også et ansvar for at være velforberedt til undervisning derfor har vi lavet en aftale melle os og dig. Den kan du se her: Kursus aftale
 

Dykkerudstyr under mit UTD kursus.

Under kurset stiller vi alt det nødvendige udstyr til rådighed, dog anbefaler vi kraftig at du investerer i dit eget dykkermaske en dykkermaske er en personlig ting og det betyder meget for dit komfort undervandet. Hvis du allerede har noget dykkerudstyr kan du medbringe det og du vil sammen med din instruktør bedømme om det kan bruges eller ej. Vi giver ikke rabat for de elever som kommer med deres eget udstyr. Vi hjælper dig gerne med at vælge dykkerudstyr til dig hvis du vil købe dit eget. Vi rådgiver også gerne hvis du har fundet noget brugt udstyr til salg et sted. Vi giver oprigtig råd om det er et godt køb eller ej. Det er nemt for en begyndende dykker at købe katten i sækken, så benyt dig af vores ekspertise og oprigtige rådgivning!

Hvad skal jeg tage med?

Du skal medbringer de dokumenter som du har udfyldt ved oprettelse af dit profil på UTD's hjemmesiden. Også skal du medbring ed "statement of completion" det betyder ikke at du er færdig med kurset, blot at du har selv gennemgået online materialer og er velforberedt. Til teori skal du medbringe papir og noget at skrive med og en lommeregner. Til pool og dyk i åbent vand skal du medbringe badetøj og et stort håndklæde, husk også ekstra kontaktlinser hvis du bruger dem. Under teori lektioner serveres der vand, kaffe og te ad libitum men det er en god ide at tage noget mad med så du ikke bliver sulten.

Hvor meget tid skal jeg afsætte?

Et forløb kan se således ud.

Søndag:

 • Kl 11:00 teori 1
 • Kl 15:00 dryruns
 •  Kl 17:00 pool 1
 • Video debriefing
Søndag:
 • Kl 11:00 teori 2
 • Kl 15:00 dryruns
 • Kl 17:00 pool 2
 • Video debriefing
Lørdag:
 • Kl 8:00 teori 3
 • Kl 11:00 Dyk i havet eller sø 1+2
 • Video debriefing
Søndag:
 • Kl 8:00 teori 4
 • Kl 11:00 Dyk i havet eller sø 3+4
 • Video debriefing og afslutning
Men alle tider er under forbehold, vi er altid underlagt uforudsedte ændringer, og vi anbefaler ikke at lave planer efter følgende da tiden kan løbe lidt ud.

Hvad kan jeg bagefter?

Når du er certificeret UTD Open Water Diver må du dykke selvstændig med en anden certificerede dykker til 18 meter over hele verden resten af dit liv. Husk dog at du lærer at dykke ved at dykke og videreuddanne dig. Dykning er ikke ligesom cykle, du skal holde dine færdighedder vedlige. Så gør noget aktivt med dit dykkercertifikat, lej dykkerudsyr eller tage med på nogle af vores turer.

Vi har ingen minimums antal før vi gennemfører et dykkerkursus men vi anbefaler at der mindst er 2 på dit hold. Til gengæld har vi maksimalt 4 elever per instruktør under vadet i havet eller sø. Ved teori og pool tager vi maksimalt henholdsvis 10 og 6 elever per instruktør. Så vi arbejder altid i små grupper så du kan få mest mulig opmærksomhed af din instruktør. Vi har også mulighed for at afholde privat undervisning. 
 

Customers Also Viewed

   
.

{event}

Donor Information

In order to make your donation, we must have a valid name and email address.

Donation and Message

Enter the amount you'd like to donate and an optional message: